Förskolor i Solna

Det finns en rad olika förskolor att välja mellan när man väljer att inskola sina barn. Det finns många bra förskolor med kunnig och bra personal som har en gedigen erfarenhet av att ta hand om barn i olika åldrar. Därför är det en riktigt bra chans att välja just den förskola som man vill att ens barn ska få sin lärdom av, men även den personalen man bäst gillar och som får ta hand om barnen.

Förskolan i Hagalund
Förskolan är en byggnad som är fristående i ett bostadsområde som finns i Solna. Här finns en miljö som är i närheten av grönområden, kulturhusen som finns i Hagalund och även gångavstång till Hagaparken. Det finns idag tre olika avdelningar som barnen kan gå i. Avdelningarna har olika åldrar och benämns Draken, Trollen samt Ugglan. Det finns många barn som har olika kulturer och pedagogerna är utbildade, engagerade och har en mycket god förskollärartäthet för alla barngrupper. För att läsa mer om denna fantastiska förskola kan man besöka följande länk http://www.inspira-fos.se/forskolor/forskolor/hagalund/ för att läsa mer om förskolan.

Så här arbetar förskolan Hagalund
Det verktyger som man arbetat från är läroplanen, samt Inspiras så kallade sju byggstenar som finns där för lärande. Dessa byggstenar återfinns och är upprepande i många aktiviter, rutiner samt miljöer på förskolan. För barnens egna lärprocesser brukar en pedagogisk dokumentation föras och självklart hålls alla dokumentationer privata från utomstående. Detta är mer ett verktyg för att du som förälder ska kunna känna dig delaktig samt ta del av ditt egna barns utveckling.